Natur och Kultur

Natur & Kultur är ett av Sveriges ledande förlag, med en bred utgivning inom både allmänlitteratur och läromedel.

Projektbeskrivning:

Bokförlaget Natur & Kultur och Printpool har samarbetat under många år och sedan 2010 arbetar Printpool dessutom som förlagets produktionsavdelning. Idag beställer Natur & Kultur all sin bokproduktion och sitt marknadsmaterial via Printpools beställningsverktyg. Produktionen utförs sedan hos de upphandlade och kvalitetssäkrade leverantörer som Natur & Kultur via Printpool har valt att arbeta med. Printpool tar även hand om hanteringen kring Natur & Kulturs e-böcker.

”En port till andra världen av Aldous Huxley” är ett intressant exempel på en produktion där vi provat några annorlunda tekniska lösningar. Skyddsomslaget är tryckt i fyrfärg som sedan täckts med en svart men värmekänslig färg. Fyrfärgsmotivet framträder då den svarta färgen blir varm, till exempel om man lägger en hand på boken. Ovanpå den svarta färgen har sedan en vit text screentryckts. Boken tog vi fram tillsammans med Anders Bergman (förläggare hos Natur & Kultur) och Håkan Liljemärker (formgivare). För att säkerställa att resultatet blev som tänkt så var en representant från Printpool med på tryckeriet för att kontrollera det tekniska kring tryckningen fungerade.

natur och kultur bok
Spela videoklipp

”Som bokförlagsanställd lägger jag det mesta av min tid på bokens inre, och jag vågar inte tänka på hur mycket ytterligare tid som skulle gå åt om jag tvingades sätta mig in i allt det Printpool kan och gör. Tryckofferter, kvalitetsbedömningar, leveransfrågor och naturligtvis mängder av trycktekniska betänkanden är bara några exempel på saker jag vet ytterst lite om, och kommer att kunna gå i pension lyckligt ovetande om, eftersom jag alltid kan lita på att de gör allt för att fixa det så bra som någonsin är möjligt. Himla trevliga är de dessutom. Jag frestas säga: Printpool – det känns tryckt.”

Anders Bergman

Förläggare, Sakprosa, historia

Jobba med oss!

Vi söker just nu en bokproduktionsledare. Klicka här för att läsa mer!

Printpool söker en produktionsledare för bokproduktion

Vi söker dig som har goda kunskaper inom den grafiska branschen (med fördel arbetar/arbetat med bokproduktion, både digitalt och traditionellt). Du kommer att arbeta tillsammans i vårt team och ansvara för bokproduktioner åt förlag som Natur & Kultur, Tranan, Mondial, Volante, Gothia Kompetens, Verbum, Kaunitz-Olsson med flera.

Du trivs i en arbetsmiljö med högt tempo där du driver dina projekt på ett professionellt sätt tillsammans med kunder och leverantörer samtidigt som du har lätt att samarbeta i grupp. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och roligt arbete på en trevlig arbetsplats. Vi sitter i lokaler på Rosenlundsgatan (vid Bysis Torg), Södermalm. Flytande engelska i både tal och skrift är ett krav. Om det här låter som en utmaning för dig ska du söka tjänsten!

Vi rekryterar fortlöpande och ser gärna att du hör av dig så snart som möjligt, dock senast 5 november.

Har du frågor om tjänsten, kontakta
Malin Aspnäs tel 08-599 00 252, 0703-44 97 01 eller; malin.aspnas@printpool.se

Sedan 2007 har vi på Printpool arbetat med grafisk produktion och kommunikation, hjälpt kunder att effektivisera inköp och beställning av trycksaker genom att samordna volymer och processer. Vi hanterar idag tryckinköp för närmare 200 Mkr/år. Utöver bokförlag arbetar vi med kunder såsom Åhléns, Coop, Lantmännen, K-Rauta, Bilia mfl. Vi är en del av Kapero-koncernen.
Koncernens bolag tillhandahåller olika tjänster för att effektivisera marknadsavdelningar, förlag och mediahus. Kapero ligger även bakom Grafisk kokbok.

Vi använder oss av cookies för att kunna förbättra er upplevelse på hemsidan