Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 55 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. 

Projektbeskrivning:

Åhléns och Printpool har samarbetat sedan 2013. Åhléns har en stor kundklubb och till medlemmarna produceras Magasin med hög kvalitet på tryck, bild och copy för inspiration och personliga erbjudanden. Här samarbetar vi med kvalitetssäkring på plats på tryckeriet samt produktionsleder hela kedjan från start till mål, som är i kundens brevlåda. Utskicken är givetvis personifierade med olika erbjudanden och prover på parfymer/krämer.

Åhléns har cirka 55 varuhus i Sverige. Åhléns marknadsavdelning och Visual Merchandising på SK tar tillsammans med Printpool fram butiksmaterial såsom skyltar, vepor, fönstervinyler etc till kampanjer, event och till olika leverantörssamarbeten som finns i butikerna.

Vi har ett tätt samarbete och gör tryckupphandling av printleverantörer, montering samt lager- och plock/pack- tjänster. Vi fokuserar på att materialet ska vara så hållbart som möjligt och samtidigt sticka ut i butik och vara enkelt att hantera för butikspersonalen. Ordet hållbart kan både handla om att man kan återanvända exempelvis REA-skyltarna, men också att hela tiden hitta mer miljövänliga material och produktionssätt till bästa pris och kvalitet.

”Som kund till Printpool får jag tillgång till många olika kompetenser. Upphandling, kvalitet, produktionsledning, leveransbevakning samt professionell bildhantering och tryckoriginal. Det sparar mycket av min tid. Det är också roligt att ha någon att bolla med gällande trycktekniska frågor och miljövänliga val.”

Ingela Steen Wallner

Projektledare Produktion – Visual Merchandising, Åhléns SK

Vi använder oss av cookies för att kunna förbättra er upplevelse på hemsidan