Ateljé för bild- och original-framställning

Vi har under många år hjälpt våra kunder med teknisk vägledning gällande tryckfärdigt material för att få bästa resultatet i produktionen (innebär också bästa tid och pris). Under hösten 2017 så bestämde vi oss för att utöka vårt erbjudande och startade vår Ateljé.

Vi hjälper många av våra kunder med bild- och originalproduktion. Bokförlag använder oss exempelvis som repro och bildretusch samt för korr vid tilltryckningar. För marknadsavdelningar tar vi fram tryckklara original för kampanjer, POS-material och utomhusreklam.

en kvinna som bläddrar i ett magasin

Kvalitetssäkra hela vägen med färgprov

Förutom bildretusch, scanning och originalproduktion tar vi fram färgprov enligt gällande Fogra- och ISO-standard. Vi använder den senaste tekniken från GMG och Epson för detta.
Behöver du hjälp med ett projekt, litet som stort, kontakta oss. produktion@printpool.se

Under hösten 2017 bestämde vi oss för att utöka denna tjänst och idag hjälper vi våra kunder med:

Formgivning, originalhantering, bildretuscher, repro och färgprover.

FAQ

Ett färgprov kan visa hur kulörer och bilder kommer att se ut i tryck på ett sätt som är svårt att uppnå på en skärm. Det är därför ett smidigt, billigt och säkert sätt för en formgivare eller fotograf att kontrollera och justera hur en design kommer att se ut i tryck.

Färgprovet kan dessutom skickas med till tryckeriet som ett självklart sätt att kommunicera ett önskat resultat från formgivare till tryckare. Några vanliga scenarion hos Printpool är att vi tar fram färgprov på bokomslag, vid godkännande av bildretuscher eller då vi hanterar extra viktiga reklamkampanjer.

Vi hjälper många kunder som har en intern produktionsavdelning. Det handlar då oftast om originalframställning vid hög belastning, repro, bildarbete av olika slag samt att ta fram färgprov.

Printpool hjälper till med tryckoriginal och bildretusch, men vi tar inte fram designidéer från grunden. Ett vanligt uppdrag för Printpool är originalarbete för reklamkampanjer där det finns ett färdigt uttryck eller grafisk profil att utgå ifrån. Ett annat vanligt uppdrag är att föra in korrigeringar i böcker inför tilltryck och nyutgivningar.

Prata med våra
kontaktpersoner

porträtt man
Kristian Ekeblom

Ring eller maila på förnamn.efternamn@printpool.se

Kristian Ekeblom har lång erfarenhet av bildretusch, originalframställning och repro. Kristian har jobbat med många fotografer, byråer, förlag och marknadsavdelningar både som egen och sedan flera år som anställd hos Printpool.

porträtt man
Roger Johansson

Ring eller maila på förnamn.efternamn@printpool.se

Roger Johansson har lång erfarenhet av originalframställning för alla möjliga sorters grafiska produkter; från böcker, förpackningar och POS-material till storformat utomhus. Roger har dessutom jobbat mycket med kvalitetsfrågor och besöker regelbundet många av våra leverantörer.

Jobba med oss!

Vi söker just nu en bokproduktionsledare. Klicka här för att läsa mer!

Printpool söker en produktionsledare för bokproduktion

Vi söker dig som har goda kunskaper inom den grafiska branschen (med fördel arbetar/arbetat med bokproduktion, både digitalt och traditionellt). Du kommer att arbeta tillsammans i vårt team och ansvara för bokproduktioner åt förlag som Natur & Kultur, Tranan, Mondial, Volante, Gothia Kompetens, Verbum, Kaunitz-Olsson med flera.

Du trivs i en arbetsmiljö med högt tempo där du driver dina projekt på ett professionellt sätt tillsammans med kunder och leverantörer samtidigt som du har lätt att samarbeta i grupp. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och roligt arbete på en trevlig arbetsplats. Vi sitter i lokaler på Rosenlundsgatan (vid Bysis Torg), Södermalm. Flytande engelska i både tal och skrift är ett krav. Om det här låter som en utmaning för dig ska du söka tjänsten!

Vi rekryterar fortlöpande och ser gärna att du hör av dig så snart som möjligt, dock senast 5 november.

Har du frågor om tjänsten, kontakta
Malin Aspnäs tel 08-599 00 252, 0703-44 97 01 eller; malin.aspnas@printpool.se

Sedan 2007 har vi på Printpool arbetat med grafisk produktion och kommunikation, hjälpt kunder att effektivisera inköp och beställning av trycksaker genom att samordna volymer och processer. Vi hanterar idag tryckinköp för närmare 200 Mkr/år. Utöver bokförlag arbetar vi med kunder såsom Åhléns, Coop, Lantmännen, K-Rauta, Bilia mfl. Vi är en del av Kapero-koncernen.
Koncernens bolag tillhandahåller olika tjänster för att effektivisera marknadsavdelningar, förlag och mediahus. Kapero ligger även bakom Grafisk kokbok.

Vi använder oss av cookies för att kunna förbättra er upplevelse på hemsidan