Upphandlingar - med ett modernt tänk

Upphandlingsarbetet som vi gör tillsammans med våra kunder genomförs utifrån en definierad process med beslutspunkter för kunden mellan varje steg. Huvudfilosofin är att Printpool driver processen och med sin grafiska expertis utför förarbetet och sammanställer utvärderingsunderlag så att kunden på ett enkelt, effektivt och säkert sätt kan ta alla beslut. Samarbetet inleds alltid med en inventering (bland annat intervjuer), utifrån detta görs en anpassad kravställning och upphandling. Upphandlingen resulterar i ett antal kontrakterade leverantörer med avtalade priser.

arbetsbord

Vi ger dig de rätta svaren

Våra specialister bistår givetvis med information och underlag gällande hållbarhetsfrågor och miljö. Materialval och produktionsmetoder eller hur ser elmixen och transporterna ut hos tryckerierna och materialtillverkaren, borde vi miljömärka våra produkter och med vilken märkning? Hos Printpool får du alla svar och kan sedan ta ett beslut som passar din verksamhet.

Vi är medlemmar i det internationella närverket BSCI och använder deras Code of Conduct som standard i alla
våra upphandlingar.

Det våra kunder uppskattar med oss på Printpool är att vi gör kontinuerliga upphandlingar och hela tiden håller oss uppdaterade gällande ny teknik, materialval och vilka leverantörer som passar för respektive produkt.

FAQ

Nej. För att få högsta kvalitet till bästa pris så gäller det att lägga rätt produkt hos rätt leverantör. Alla leverantörer är välkomna att vara med i våra upphandlingar. Våra kunder väljer alltid leverantör.

Idag när allting bara går snabbare och snabbare har varken vi eller våra kunder råd eller tid att jobba med leverantörer som inte levererar högsta kvalitet. Samtidigt är det alltid våra kunder som väljer leverantör.

Vi arbetar ofta med inköpsavdelningen hos våra kunder. Tillsammans med inköp och marknads- eller kommunikationsavdelningar hos våra kunder gör vi långsiktiga förbättringar gällande upphandlingar, beställningar, leverantörsstruktur och prisbild. Vi kompletterar kundens inköpsavdelning.

Prata med våra
kontaktpersoner

porträtt man
Marcus Wahlström

Ring eller maila på förnamn.efternamn@printpool.se

porträtt man
Håkan Nylin

Ring eller maila på förnamn.efternamn@printpool.se

Är du intresserad av att leverera produkter och tjänster till vår kunder?

Till dig som leverentör:

Vi är oberoende inköpskonsulter som hjälper våra kunder att hitta rätt leverantör till rätt produkt eller tjänst. Vi är helt transparanta och alla våra leverantörer fakturerar direkt till kunden. Våra kunder köper grafiska tjänster för ca. 200 Mkr per år.

Kontakta oss på sourcing@printpool.se, så bokar vi ett möte.

Vi använder oss av cookies för att kunna förbättra er upplevelse på hemsidan