Hållbarhet & Ansvar

Våra värderingar

På Printpool baserar vi generellt vår verksamhet på tre mer eller mindre mätbara uppfattningar som ger tydlig indikation på om vi gör saker bra eller dåligt.

Affärsnytta

Vi tittar på och mäter affärsnyttan vi skapar för varje samarbetspartner och projekt.

Kvalitet

Vi utvärderar alla projekt var för sig gällande både produktkvalitet och ren kvalitet i mötet med våra partners.

Ansvar

De flesta av våra partners är helt beroende av att vi tar fullt ansvar för en produkt från start till mål. Ansvar är en av de absolut viktigaste parametrarna i vårt arbete både internt och gentemot våra partners.

Gemensamt har vi och våra kunder höga krav på ansvars- och kvalitetssäkring både ur humanistiska- och hållbarhetsperspektiv. Vi vill vara en del av ett samhälle där vår påverkan är så liten som möjligt.

BSCI

Business Social Compliance Initiative (BSCI) är ett ledande affärsdrivet initiativ som stöder återförsäljare, importörer och varumärken för att förbättra arbetsvillkoren i fabriker och jordbruk över hela världen.

Visionen är en värld med fri handel och hållbara globala leveranskedjor, där fabriker och jordbruk är kompatibla med den nationella arbetslagstiftningen samt med ILO: s konventioner som skyddar
arbetstagarnas rättigheter.

Zero Mission

Printpool klimatkompenserar hela sin verksamhet tillsammans med Zeromission som är en av de ledande svenska leverantörerna av klimatkompensation, klimatberäkningar och analyser.

De utsläpp av växthusgaser som vi ger upphov till kompenserar vi genom PlanVivoskogsprojekt i samarbete med småbrukare i Afrika och Sydamerika. Vi har valt att plantera våra träd i Malawi.

SOS Barnbyar

SOS Barnbyar startade den svenska insamlingsverksamheten år 1972 med den fasta övertygelsen att alla barn har rätt till en trygg uppväxt med kärleksfulla vuxna omkring sig. I över 60 år har SOS Barnbyar internationellt gett barn som har blivit föräldralösa eller övergivna en framtid genom någon av de över 500 barnbyar som finns etablerade runt om i världen.

Arbetet är inriktat på de barn i världen som har det allra värst. Dessa barn får inte bara hjälp för dagen, de får en familj, en utbildning och därmed en framtid. Vi kallar det för en långsiktig lösning på ett akut problem.

amforia bsci logotyp
zeromission stämpel
zeromission logotyp
sos barnbyar logotyp

Jobba med oss!

Vi söker just nu en bokproduktionsledare. Klicka här för att läsa mer!

Printpool söker en produktionsledare för bokproduktion

Vi söker dig som har goda kunskaper inom den grafiska branschen (med fördel arbetar/arbetat med bokproduktion, både digitalt och traditionellt). Du kommer att arbeta tillsammans i vårt team och ansvara för bokproduktioner åt förlag som Natur & Kultur, Tranan, Mondial, Volante, Gothia Kompetens, Verbum, Kaunitz-Olsson med flera.

Du trivs i en arbetsmiljö med högt tempo där du driver dina projekt på ett professionellt sätt tillsammans med kunder och leverantörer samtidigt som du har lätt att samarbeta i grupp. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och roligt arbete på en trevlig arbetsplats. Vi sitter i lokaler på Rosenlundsgatan (vid Bysis Torg), Södermalm. Flytande engelska i både tal och skrift är ett krav. Om det här låter som en utmaning för dig ska du söka tjänsten!

Vi rekryterar fortlöpande och ser gärna att du hör av dig så snart som möjligt, dock senast 5 november.

Har du frågor om tjänsten, kontakta
Malin Aspnäs tel 08-599 00 252, 0703-44 97 01 eller; malin.aspnas@printpool.se

Sedan 2007 har vi på Printpool arbetat med grafisk produktion och kommunikation, hjälpt kunder att effektivisera inköp och beställning av trycksaker genom att samordna volymer och processer. Vi hanterar idag tryckinköp för närmare 200 Mkr/år. Utöver bokförlag arbetar vi med kunder såsom Åhléns, Coop, Lantmännen, K-Rauta, Bilia mfl. Vi är en del av Kapero-koncernen.
Koncernens bolag tillhandahåller olika tjänster för att effektivisera marknadsavdelningar, förlag och mediahus. Kapero ligger även bakom Grafisk kokbok.

Vi använder oss av cookies för att kunna förbättra er upplevelse på hemsidan